‘De toekomst is vandaag’

‘De toekomst is vandaag’Eerder al vertelde Dominique van Mourik, accountmanager en millennial, hoe je met slimme technologie die generatiekloof dicht. In deze blog vertelt Mart Janssen, onze marketeer uit generatie Z, hoe hij tegen generatieverschillen aankijkt.

Geboren met laptop in de hand

Ik studeer Commerciële economie aan Hogeschool Windesheim in Zwolle. Daarnaast heb ik twee bijbanen. Ik begon als stagiair bij Dreesz, een innovatief verzamelpand met responsive workspaces waar ook UCaaS is gehuisvest, en groeide door als marketeer. Ik kwam in contact met Rogier en ook hij zocht iemand met ervaring op gebied van marketing en communicatie. Sinds oktober dit jaar werk ik ook bij UCaaS. Als Gen-Z’er ben ik zo ongeveer met een laptop in mijn hand geboren. Toen we tijdens de coronacrisis massaal met Microsoft Teams aan de slag gingen, vond ik dat eigenlijk wel prima. Het stukje fysieke contact miste ik wel, soms krijg je toch dingen sneller voor elkaar als je met elkaar om de tafel zit. Maar over het algemeen vond ik het vooral heel efficiënt.

Met beknopte uitleg prima te doen

Mijn moeder bijvoorbeeld heeft het wel anders ervaren. Zij werkte vijf dagen per week op kantoor en ineens zat ze vijf dagen per week thuis. Ook zij moest met Microsoft Teams aan de slag en daar heb ik haar wel even bij moeten helpen. Hoe maak je mapjes aan, hoe deel je slim bestanden met elkaar, dat werk. Maar ik moet zeggen dat met een korte heldere uitleg het ook voor die generatie prima te doen is.

Beveiliging hot issue

Als je alles online doet, is veiligheid natuurlijk een big issue. Ik denk dat je ook daar wel een verschil in generaties kunt zien. Jongeren zijn, over het algemeen, wat alerter op phishing. Ouderen zijn wat dat betreft misschien soms nog wel goedgelovig. Daarom is het belangrijk dat er veiligheidsmaatregelen worden genomen. Bij UCaaS beschermen we onze data en de data van onze klanten onder meer met  Multi Factor Authentication (MFA) en Microsoft Information Protection. Zo weet je zeker dat alles goed beschermd is.

Kantoor van de toekomst

Ik werk dus ook als marketeer bij Dreesz, aanbieder van verschillende vormen van kantoren rondom een sociaal hart. Traditionele grenzen tussen werken, vergaderen, leren en thuis zijn aan het verdwijnen. Wij geloven daarom in een hybride platform voor ondernemen, onderwijs maar ook voor ontspanning. Dat past natuurlijk helemaal bij deze tijd. Iedereen heeft het over de toekomst van het kantoor, maar bij ons is de toekomst er vandaag al. Flexwerken blijft. Zeker mensen van mijn eigen generatie en millennials vinden dat prima, zo kunnen we onze tijd efficiënter indelen. We gaan naar kantoor als dat nodig is en werken online als dat kan. Een omgeving als die van Dreesz speelt daar prachtig op in.

Nieuwsgierig?

De filosofie waarbij een medewerker moet werken binnen een ‘one size fits all’-model, is niet meer. De kracht zit hem in de details. Wil je weten hoe dat werkt? Laat je gegevens achter en download ons whitepaper geheel vrijblijvend!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Nu al meer weten?

Wil je nu al weten hoe ook jij aan de slag kunt met tevreden medewerkers, de nieuwste software en de mobiliteit die bij deze tijd past? Neem dan contact op voor een vrijblijvend gesprek via mail of bel naar 0546-200021.