Het nieuwe werken

Mensen willen tegenwoordig overal kunnen werken, ondersteund door de nieuwste technologie. Veilig en gecontroleerd. Medewerkers blijken een stuk productiever naarmate ze gemakkelijker toegang hebben tot hun automatiseringsystemen. Dit vraag om een flexibel platform waarop ICT draait. In de cloud bestaat dit.

Cloud & visualisatie

Cloud computing biedt een hogere betrouwbaarheid doordat meerdere servers samen de cloud vormen. Het functioneren van het systeem is niet meer afhankelijk van individuele servers of componenten.
Flexibel en eenvoudig
Er hoeven geen grote investeringen vooraf te worden gedaan. Er wordt betaald per gebruiker en het is mogelijk om snel extra capaciteit bij te schakelen (of in te krimpen) wanneer nodig.

Bring Your Own Device

Steeds meer bedrijven laten hun medewerkers zelf hun computer kiezen. Dat kan met een thuisbasis in de cloud. Cloud computing werkt samen met alle gangbare devices en besturingssystemen. Dus organisaties hoeven zich geen zorgen meer te maken over compatibiliteit van hun werkstations. De omgeving is te benaderen vanaf een Windows PC, laptop, Mac, een computer in een hotel of via een iPad of mobiele telefoon.

Samenwerking

Doordat alle gegevens centraal op hetzelfde systeem staan is het gemakkelijker samenwerken binnen een bedrijf. Vanaf kantoor, thuis of onderweg. Direct na e-mail en samenwerken aan documenten, komen diensten als presence (beschikbaarheid van mensen), tekstberichten, telefonie en videoconferencing voor de cloud in aanmerking.