‘Het is pas klaar als het klaar is, dat staat in zijn hersenpan getatoeëerd’

‘Het is pas klaar als het klaar is, dat staat in zijn hersenpan getatoeëerd’In een ver verleden repareerde Rogier Tharner, founding father van UCaaS, televisies. Van die joekels met weinig beeldscherm en grote toeters aan de achterkant, waarin een hoop elektronica schuilging. Rogier: ‘Als tv-reparateur wist ik precies hoe ik schakelingen moest ontleden en dat is exact wat ik later in de IT ben gaan doen. Het IT-proces is immers niet heel anders dan het elektronicaproces. Die praktische achtergrond maakt ook dat ik heel goed en snel tot oplossingen kan komen.’ In 2014 bracht Rogier UCaaS op de wereld: de meest mensgerichte clouddienstverlener van Nederland.

De kaaskoppen van de cloudwereld

‘UCaaS staat voor Unified Communications as a Service’, vertelt Rogier. ‘Maar we noemen onszelf ook wel gekscherend UKAAS, de kaaskoppen van de cloudwereld. Wat we bieden is kwalitatieve migraties en mensgerichte support, met honderd procent slagingsgarantie. Dat doen we zonder technische blabla, want daar wordt niemand blij van. Je bent immers gewoon op zoek naar een snelle en goedwerkende oplossing. Of dat nou meer functionaliteit, een hogere beschikbaarheid of meer datacapaciteit is – of alle drie –, wij regelen het. Daarbij verdien je eerlijkheid en duidelijkheid en dat geven wij. Zijn je wensen te ambitieus en onrealistisch? Dan zeggen we dat. Daarom durven we ook die slagingsgarantie te geven.’

Doorgaan zit in zijn DNA

Pieter de Ridder, CEO van LaDress en klant van UCaaS: ‘Rogier combineert jarenlange ervaring en diepgaande kennis van de digitale wereld met een heldere visie, een flinke dosis mensenkennis en keihard werken. Ik ken maar weinig mensen die zo pietje-precies zijn als Rogier. Hij is heel doortastend in het vinden van oplossingen en ik vermoed dat er ergens in zijn hersenpan staat getatoeëerd: ‘Het is pas klaar als het klaar is’. Hij laat je nooit in de steek en rust pas als het af is, dat zit gewoon in zijn DNA en daarmee in het DNA van UCaaS. Schouders ophalen en je doorverwijzen naar de supportdesk? Dat gebeurt hier niet.’

Ontmoetingsplaats voor vakidioten

De eerste twee jaar runde Rogier UCaaS deels vanuit het Spaanse Tarifa, het kitemekka van Europa: ‘Ik ben niet alleen ondernemer, maar ook fervent watersporter. Als er water aan te pas komt, ben ik gelukkig. Hoe mooi is het om je passies te combineren? Kiten in Tarifa is een uitdaging, de wind is heel wisselend. Het ene moment heb je te maken met een lekkere steady wind van 20 knopen, het andere moment gaat het knetterhard alle kanten op en kun je maar met moeite je kite in bedwang houden. Een kwestie van constant anticiperen. In die jaren pendelde ik veel heen en weer. Op vrijdag ging ik naar Nederland voor een meeting met klanten en prospects, op maandag vloog ik weer terug. Maar aan een team bouwen gaat niet als je zover weg zit, dus op een gegeven moment ben ik terug naar Nederland gegaan en heb ik de draad hier weer opgepakt. Eerst vanuit huis, later vanuit de Java Toren in Almelo waar we nu nog steeds zitten. Ons team groeit, en we zijn bezig met de uitbreiding van onze kantoorruimte. Ik vind het belangrijk dat er niet alleen plek is voor ons eigen team, maar dat ook gelijkgestemde ondernemers, zoals freelancers in de ICT, zich welkom voelen om zo nu en dan aan te sluiten bij onze UCaaS-familie en hier te werken. Ik zie ons kantoor meer als een ontmoetingsplaats voor vakidioten, daar krijg ik energie van.

UCaaS staat voor Rogier en Rogier staat voor UCaaS

Volgens Crystal Diekmeijer, salesconsultant bij UCaaS, is die menselijkheid ook een deel van de kracht van Rogier en van UCaaS: ‘Dat bouwen aan relaties, aan goede connecties is één van de dingen die Rogier en UCaaS zo succesvol maakt. En hoe UCaaS voor Rogier staat en Rogier voor UCaaS, die verbinding, dat treft me.

Nieuwsgierig?

Als meest mensgerichte clouddienstverlener van Nederland nodigen we je graag uit om met ons een gesprek aan te gaan. We krijgen al snel boven tafel waar voor jou de pijnpunten zitten en hoe we die samen op kunnen lossen. Je bent één stap van de oplossing verwijderd. Neem contact op voor een vrijblijvend gesprek via mail of bel naar 0546-200021.