Achter iedere computer zit nog steeds een mens
Dat we bij UCAAS graag op een plank over het water razen is je vast niet ontgaan. Daar zit een interessant verhaal achter. Wist je dat de surfsport duizenden jaren geleden is ontstaan op Hawaï? De Hawaïaanse cultuur spreekt ons ook enorm aan. Er zit namelijk een flink stuk maatschappelijke verantwoordelijkheid ingebakken. Dat blijkt al uit de wereldberoemde groet ‘Aloha’.
Een met het al
Nee, aloha is niet zomaar een lollig lokaal woordje dat je op je hangmatvakantie leert. Aloha is een levenshouding. Het drukt een gevoel uit van eenheid met en van diepe zorg voor het welbevinden van de ander en je omgeving. We zijn allemaal deel van een groter geheel en dat geheel is ook deel van ons. Klinkt misschien zweverig, maar vertaald op z’n janboerenfluitjes heeft alles wat we doen een uitwerking op onze omgeving en onze naasten. Je bent immers niet alleen op de wereld. Een hele verantwoordelijkheid!
Kernwaarden
Volgens deze site leren Hawaïaanse kinderen Aloha als afkorting. De A staat voor ala (waakzaamheid), de L voor lokahi (eensgezindheid), O voor oia’i’o (oprechtheid), H voor -geen grap- ha’aha’a (nederigheid) en de laatste A voor ahonui (geduldig doorzetten). In UCAAS’ werk komen deze kernwaarden regelmatig terug. Als onderneming beïnvloed je de maatschappij: je klanten, je medewerkers en iedereen die in en om je pand loopt. Wij vinden dat we de verantwoordelijkheid hebben om op een oprechte manier zaken te doen en ons nageslacht een gezonde omgeving na te laten.
Slapende accounts
Bij een van onze klanten ontdekten we bijvoorbeeld een aantal slapende gebruikersaccounts. De gebruikers daarvan hadden al een tijd geleden afscheid genomen van het bedrijf. Toch tikten ze er vrolijk nog iedere maand de licentiekosten voor af. Makkelijk verdiend, zou je misschien zeggen. Maar UCAAS wil graag eerlijk zakendoen. Dat duurt immers nog steeds het langst. Eén telefoontje later was de klant blij en hadden wij een goed gevoel.
Cloud Academy
Maar ook wat de volgende generatie betreft zit UCAAS niet stil. Aan onze deur prijkt namelijk een ‘Erkend Leerbedrijf’-sticker. In uitwisseling met de Stichting Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) biedt UCAAS betaalde leerwerktrajecten. Leerlingen kunnen op naam van UCAAS een duale opleiding volgen aan de Hogeschool van Amsterdam: de IT Cloud Academy. Daar worden ze opgeleid tot System & Network Engineers. Een dag per week in de schoolbanken, de rest van de week je kennis direct in de praktijk toepassen op ons kantoor in Twente.
Voetafdruk
Bij het begrip ‘Ecologische voetafdruk’ zie je misschien vooral wild-walmende fabrieksschoorstenen voor je, maar ook wij laten zo’n footprint achter. Die proberen we zo licht mogelijk te maken. UCAAS’ werkplek is een gedeeld, modern kantorencomplex, waar meerdere bedrijven gezamenlijk de stookkosten laaghouden. Eigenlijk draait onze hele business om besparing. Met cloud-computing kun je gemakkelijk thuiswerken. Dat betekent minder benzine (en de productie-uitstoot ervan), fijnstof en uitlaatgassen. Met documenten op een gezamenlijke, gedeelde omgeving hoeft niemand bestanden rond te mailen en kun je eerder uitloggen. Scheelt weer elektriciteit.
Geven om de omgeving. Daar staat UCAAS voor. En achter. Door te delen en te zorgen voor elkaar wordt het leven voor iedereen prettiger. Aloha!