IT is hygiëne, het moet het altijd doen

IT is hygiëne, het moet het altijd doenWas IT ooit iets magisch, tegenwoordig is het niet veel meer dan gemeengoed. Sterker nog, het valt eigenlijk pas op als de technologie niet – of niet vlekkeloos – meer werkt. Dan gaan overal alarmbellen af. Door over te stappen naar de cloud, verklein je de kans op gedoe en kunnen jij en je medewerkers gewoon focussen op waar jullie goed in zijn.

Taart!

IT. Het is er ‘gewoon’. Werkt alles naar behoren, dan hoor je er niemand over. Niemand die een dansje doet op de werkvloer omdat het internet zo lekker snel was vandaag, geen mens die taart bestelt omdat het ERP-systeem vandaag de hele dag niet is gecrasht. Maar laat de technologie het afweten, dan daalt de medewerkerstevredenheid tot het vriespunt en is de directiekamer in rep en roer. Frederick Herzberg, een Amerikaans psycholoog, ontwikkelde ooit een hele theorie rondom motivatiefactoren en hygiënefactoren. En IT is precies dat: een hygiënefactor. Het motiveert niemand als het er wel is, het demotiveert hele volksstammen als het er niet is.

Klagende klanten

Dat is ook niet meer dan logisch. Vergelijk het met een fabriek. Als daar de stroom uitvalt, breekt er aan alle kanten paniek uit. Dat kost bakken met geld en iedereen weet dat. Dat werkt natuurlijk precies zo met kantoorautomatisering. Als internet het niet doet, de telefoonverbinding valt weg, of je ERP-systeem is niet benaderbaar, zitten we massaal met de handen in het haar. Alles loopt vast, je krijgt een hoop gemor en gedoe, en als het maar lang genoeg duurt, loopt vanzelf de omzet terug en hangen er klagende klanten aan de lijn. Tja, dan kijkt iedereen elkaar aan en verzucht: wat zijn we toch afhankelijk van IT.

Meer vertrouwen door de cloud

Door over te stappen naar de cloud, zorg je niet alleen voor meer wendbaarheid, schaalbaarheid en flexibiliteit, maar je IT wordt ook stabieler. Doordat meerdere servers samen de cloud vormen, is werken in de cloud betrouwbaarder. Als een server uitvalt, pikt de rest het op. Zo blijft het systeem altijd stabiel en blijven je bestanden beschermd. Bij een landelijk onderwijsinstituut moest zich eerst een ramp voordoen voor ze de overstap naar de cloud maakten: hun server crashte en de back-up bleek nooit gewerkt te hebben, waardoor hun totale verkoop stil kwam te liggen. Ook LaDress besloot hun hele IT-infrastructuur naar de cloud te migreren. Zo konden ze juist dit soort rampen voorkomen en kunnen zij zich volledig richten op hun corebusiness, het maken en verkopen van kleding.

Ook lekker focussen, zonder gedoe?

Wil ook jij je lekker kunnen focussen op je business, zonder gedoe, gemor en klagende klanten? Als het even kan inclusief een mensvriendelijke IT-partner? Dan nodigen we je graag uit met ons een gesprek aan te gaan. Als meest mensgerichte clouddienstverlener van Nederland halen we snel boven tafel waar voor jou de grootste winst zit en hoe we die snel en op de meest optimale manier kunnen behalen. Neem contact op voor een vrijblijvend gesprek via mail of bel naar 0546-200021.