Last van de digitale generatiekloof? Nergens voor nodig!

Last van de digitale generatiekloof? Nergens voor nodig!De arbeidsmarkt bestaat op dit moment voor zeventig procent uit millennials en generatie x. Dat is een groep tussen de 24 en 56 jaar en daar zou best eens sprake kunnen zijn van een generatiekloof hier en daar. In deze blog vertelt Dominique van Mourik, accountmanager bij UCaaS, hoe je met slimme technologie die generatiekloof dicht.

Altijd onderweg

In mijn rol als accountmanager ben ik altijd on the go. Maar als millennial wil ik wel graag verbonden blijven met de rest van de wereld. Ik vind het fijn altijd bereikbaar te zijn en overal te kunnen werken. Dankzij moderne technologie kan ik live bestanden delen en met iedereen realtime samenwerken, ongeacht waar ik ben: op kantoor, in de auto of thuis aan de keukentafel. De ene keer gebruik ik mijn laptop, dan weer werk ik op mijn telefoon. Omdat ik vaak onderweg ben zijn ook de netwerken die ik kan gebruiken niet altijd even veilig. Daarom is het extra belangrijk dat al mijn data goed beschermd zijn. Dat doen wij bij UCaaS door middel van Multi Factor Authentication (MFA) en Microsoft Information Protection.

Toekomstbestendige werkplek

Of je accountmanager, automonteur of kantoormedewerker bent, een millennial, babyboomer of generatie Z, je gereedschap moet passen bij je werk, anders kun je nooit productief zijn. Een toekomstbestendige werkplek houdt rekening met al die voorkeuren en past de gebruiker als een oude jas. Met een dienst als Office 365 staat gebruiksgemak centraal, voor elke medewerker. Dankzij gebruikersprofielen sluit de werkplek altijd naadloos aan op de wensen van de individu wat je wensen ook zijn. Hoewel individuele verschillen natuurlijk ook een grote rol spelen, zien we dat elke generatie een eigen voorkeur heeft. Zo houden babyboomers en generatie z over het algemeen van persoonlijke meetings, terwijl generatie x en mijn eigen generatie eerder kiest voor online meetings, al dan niet met video. Dat lijkt misschien ingewikkeld, maar dankzij moderne technologie valt dat best mee.

Alles onder één digitaal dak

Natuurlijk werken we ook bij UCaaS met Office 365 en Microsoft Teams, dé tool waarin alle werkprocessen en alle Microsoft-diensten samenkomen. Zo is er één digitale werkplek voor mij en mijn collega’s, waar alles staat wat we nodig hebben. En dat doen we ook nog eens superveilig. Door alle bestanden te labelen, kunnen alleen de juiste mensen bestanden openen. Deelt een collega per ongeluk een gevoelig bestand met iemand buiten onze organisatie, dan kan dat bestand simpelweg niet geopend worden. En natuurlijk werken wij volledig vanuit de cloud. In gesprekken met klanten voel ik weleens twijfel over de veiligheid daarvan. Maar geloof me, als je servers op locatie hebt staan, en er breekt brand uit, dan ben je echt alles kwijt. Als je data in de Microsoft-cloud staan, weet je zeker dat het goed zit met inbraakpreventie, noodstroomvoorzieningen, koeling, toegangscontrole en back-up en herstel na noodgevallen. Wel zo veilig, toch?

Nieuwsgierig?

De filosofie waarbij een medewerker moet werken binnen een ‘one size fits all’-model, is niet meer. De kracht zit hem in de details. Wil je weten hoe dat werkt?

Laat je gegevens achter en download ons whitepaper geheel vrijblijvend!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Hierin kijken we naar de verschillen binnen een organisatie en zoomen we in op hoe technologie je helpt deze diverse groep samen te brengen.

Nu al meer weten? Wil je nu al weten hoe ook jij aan de slag kunt met tevreden medewerkers, de nieuwste software en de mobiliteit die bij deze tijd past? Neem dan contact op voor een vrijblijvend gesprek via mail of bel naar 0546-200021.