Power BI, de holy grail van datavisualisatie #part2

Power BI, de holy grail van datavisualisatie #part2Big data is hot. Maar waarom is het eigenlijk zo belangrijk om inzicht te hebben in al je data en hoe kan je die data gebruiken om je bedrijf te laten groeien?

Autorijden zonder ongelukken

Als je autorijdt, wil je door de voorruit kunnen kijken en je spiegels vrij hebben. Zo kun je zien of de weg vrij is of dat je misschien een voorganger moet inhalen of een ander moet laten passeren. Kortom, je voorruit en spiegels zijn nodig om je visie te bepalen. Ondertussen is het heel praktisch om een navigatiesysteem te hebben dat je vertelt of je linksaf moet slaan, moet voorsorteren om de snelweg te verlaten, of dat er een haarspeldbocht aankomt. Zonder die voorruit, spiegels en je navigatiesysteem kun je wel rijden, maar is de kans groot dat je ongelukken veroorzaakt of de verkeerde beslissingen neemt.

Bedrijf aansturen op basis van de juiste inzichten

Op dezelfde manier kun je als bedrijf je data inzetten als routekaart en navigatiesysteem om te weten welke kant je op moet. Als je veel data hebt, en die data kunt omvormen tot waardevolle informatie, kun je echt op data gaan sturen. Zo zou je als casino je interne systemen kunnen koppelen aan je camera’s met gezichtsherkenning bij de ingang én aan online weerdata. Dan kun je niet alleen inzicht krijgen in je bezoekersaantallen en de inworp per machine, maar kun je ook voorspellingen doen over je bezoekersaantallen bij bepaalde weersverwachtingen. En als fashionbedrijf kun je bijvoorbeeld inzicht krijgen in je voorraden, in wat precies de hardlopers zijn die je nooit out of stock wil hebben en wat de favoriete kleur broek of jurk van je klanten is. Zo kun je heel gericht je inkoop aansturen en veel geld besparen.

Datavisualisatie

Maar hoe zorg je nou dat je uit al die data het juiste inzicht haalt en hoofdzaken van bijzaken weet te onderscheiden? Aanschouw: Power BI. Met dit datavisualisatieplatorm van Microsoft heb je je informatie binnen een handomdraai overzichtelijk in duidelijk vormgegeven, interactieve visualisaties. Dat helpt je verbanden sneller te ontdekken en zie je in een oogopslag wat er echt belangrijk is. Dat helpt je weer de juiste koers voor je bedrijf te bepalen en heel gericht beslissingen te nemen.

Ook inzicht in je data?

Wil jij ook inzicht in je data? Als het even kan inclusief een mensvriendelijke IT-partner? Dan nodigen we je graag uit met ons een gesprek aan te gaan. En helpen we jou je data inzichtelijk te maken. Neem contact op voor een vrijblijvend gesprek via mail of bel naar 0546-200021.