Sportclub UCAAS

Verstappen was weer in topvorm afgelopen weekend. (Foto: Diego Azubel/EPA)

Wat een race dit weekend! Weer een mooie podiumplek voor ‘onze’ Max Verstappen. Max is zonder twijfel de grootste belofte in de Formule 1. Een jonge hond nog. Soms nog onervaren, maar al wel een van de grootste talenten uit de Nederlandse Formule 1-geschiedenis. Geef hem een paar jaar en hij rijdt alle records aan gort.

Toch kan onze Max dat niet alleen. Zonder de juiste mensen om zich heen heeft hij überhaupt geen fatsoenlijke auto om in te rijden. Op racingnews365.nl vertelde hij dat hij een pitcrew van minstens 50 mensen om zich heen heeft. En dat zijn alleen nog maar de teamleden die zorgen dat zijn wagen van de plek komt. Verder heeft hij nog fitness-trainers en voedseladviseurs die zorgen dat hij een beetje fit is (want racen is zwaar werk). Stuk voor stuk bevlogen mensen die zorgen dat Verstappen piekt op de momenten dat het nodig is.

Ook UCAAS heeft zo’n team dat samen met een grotere groep professionele partners en externe partijen elke dag in de weer is om de UCAAS-machine in topconditie te houden. Mensen die stuk voor stuk hun eigen kwaliteiten te berde brengen. In deze blog stellen we onze toppers, het kernteam, graag aan jullie voor.

 

Marrick – Front Office Engineer

Marrick is de rust zelve. Een man van weinig woorden en veel daden. Ooit begonnen als stagiair bij UCAAS, inmiddels niet meer weg te denken. Heb je een technisch probleem, dan kijkt Marrick mee op je scherm waar je het tegenkomt. Vervolgens sleutelt -ie ter plekke onder je digitale motorkap, net zo lang tot alles weer naar behoren werkt: “probeert u het nu nog eens?”

Het kleine beetje agressie dat Marrick in zich heeft, bewaart hij voor de korfbal. Fanatiek 3x in de week trainen en zaterdags wedstrijden. De tijd die dan nog overblijft, besteedt -ie aan zijn vriendin. Hij helpt haar met haar Engelse huiswerk. Wat een zorgzaam typ! Perfect for the job.

 

Brandon – Front Office Engineer

Not all heroes wear capes. Brandon de Ranjaman is een gedreven troubleshooter, een eerste aanspreekpunt voor klanten met technische problemen. Voldoening haalt hij uit mensen helpen en te zorgen dat ze weer ongestoord verder kunnen werken. Dat vraagt om creativiteit. En daar bezit Brandon een gezonde dosis van. Dat blijkt onder andere uit de digitale tekeningen die hij in zijn vrije tijd maakt. Een prima basis om op te werken en een goede toevoeging aan de renstal van UCAAS.

 

Lucas – Back Office Engineer

De stabiliser van je pitstop. De programmeer-polyglot die ervoor zorgt dat jouw UCAAS-toepassingen vlekkeloos werken. Als alles meezit merk je niet eens hoeveel je per dag eigenlijk van zijn expertise gebruikmaakt. Van de andere kant, als Marrick en Brandon er niet uitkomen, schiet Lucas in de Emergency Mode. Hij is zeg maar gerust de IT-spier, de keeper van UCAAS. Zo iemand van wie je verwacht dat -ie vanaf zijn zolderkamertje het Pentagon zou kunnen platleggen, maar daar gewoon geen behoefte aan heeft.

Competitief is Lucas ook. Hij gamet graag virtueel met zijn eigen Oculus Rift, maar ‘in het echt’ vinden we hem regelmatig op de bodem van een zwembad. Hij speelt namelijk fanatiek onderwaterhockey en dat is zwaarder dan je denkt.

Muzikaal is -ie ook nog. Speelt keyboard (haha nee, zo’n echte, met zwarte en witte toetsen). En om zichzelf te blijven uitdagen en iets met zijn handen te doen, bouwt hij nu aan zijn eigen elektrische basgitaar. Na jaren van J-pop fandom verstaat Lucas nu zelf redelijk Japans.


Joris – Programmeur

Nieuwste telg (niet de jongste) aan de UCAAS-stam is Joris. Hij programmeert het liefst narrowcasting-systemen, van de reclame in en op je pand tot aanwijzingsborden voor de scheepvaart en die mooie rode kruizen boven de snelweg. Daar hebben we allemaal iets aan.

Momenteel werkt hij aan een systeem waarmee een landelijk bedrijf de led-borden van hun filialen centraal (maar individueel) kan aansturen. Een leuke puzzel, maar Joris laat zich niet makkelijk uit het veld slaan. Dat zien we ook terug in het zwembad, waar hij zijn mannetje staat bij de waterpolo en (net als Lucas) de onderwaterhockey. En “om in conditie te blijven” trekt -ie af en toe nog de hardloopschoenen aan.

Joris heeft het pittoreske Vriezenveen ingeruild voor de Almelose metropool, waar hij de buren trakteert op pianoconcerten en sonoor didgeridoo-gebrom. Van daaruit is het een kleine stap naar de Twentse vuvuzela, de midwinterhoorn.

Het UCAAS-netwerk

Het resultaat van al deze mensen is UCAAS. Een snelgroeiend bedrijf met een uitgebreid netwerk van gedreven mensen en partners. Talenten die af en toe in goede banen moeten worden gestuurd, maar die in de praktijk hun beste kennis opdoen: learning by doing. UCAAS kan nog jaren mee.

 

Het doel: langzaam richting pole-postition.