Terugblikken en doorstomen

Terugblikken en doorstomenWat een jaar was 2020! Van kiten in Tarifa of een ander exotisch oord kwam weinig terecht, maar dat wil niet zeggen dat we hebben stilgezeten. Nu we de eerste stappen hebben gezet in 2021, is het een mooi moment om even terug te blikken. Om dan weer in volle vaart vooruit te gaan. Een knoop of 20, daar doen we het wel voor.

We’re moving!

Migreren, daar worden wij blij van. Of dat nu van on-premise naar de cloud is, of een fysieke verhuizing. In 2016 verhuisden we naar de achtste etage van de Almelose Javatoren. Nu is het tijd voor de volgende stap. Afgelopen weekend verhuisden we naar Dreesz, een innovatief verzamelpand met responsive workspaces: verschillenden vormen van kantoren rondom een sociaal hart. Kantoren die zich kunnen aanpassen aan de veranderende vraag van de gebruiker tijdens de hele lifecyle – van student tot pensionado. Mét koffie van versgemalen bonen! Als innovatieve IT-partner met een modern workplacepropositie zullen we zelf ook een aantal diensten gaan leveren binnen Dreesz. Niet alleen wij zijn enthousiast, Pim Trommelen, Managing Director bij Dreesz, deelt ons enthousiasme: ‘Ik vind het supertof dat wij als Dreesz er met UCaaS niet alleen een leuke huurder bij hebben die goed past in het pand en bij de andere ‘bewoners’, maar dat we er op deze manier ook een betrouwbare en kundige IT-partner bij hebben. Hiermee kunnen we de services die we leveren aan de rest van de huurders naar een hoger niveau tillen.’

775% groei

2020 was het jaar van Microsoft, en met name van Microsoft Teams. Door de anderhalvemeter-maatregelen en de oproep van Rutte om toch vooral thuis te werken, is het gebruik van platforms als Microsoft Teams, Windows Virtual Desktop en Power BI enorm gestegen. Microsoft zag een toename van zo’n slordige 775 procent in het aantal Teams-meetings in een periode van één maand in Italië, waar social distancing als een van de eerste Europese landen werd ingevoerd. Dat percentage zal in Nederland niet veel lager zijn geweest, want ook bij ons is een enorme hoeveelheid bedrijven in 2020 versneld naar de cloud gemigreerd. Een slimme zet. Op die manier heb je toegang tot je gegevens vanaf elk apparaat, op elk moment, waar je je ook bevindt op onze aardbol en zorg je voor optimale verbinding. Maar migreren naar de cloud alleen is natuurlijk niet genoeg. Je moet je mensen ook meenemen. Hoe zet je een nieuw platform als Teams op een passende manier in binnen je organisatie, welke structuur hanteer je, voor het opslaan van bestanden maar ook voor het toekennen van rechten aan verschillende mensen binnen je organisatie. Bij een migratie komt meer kijken dan je data overzetten naar de cloud. Ook adoptie heeft de aandacht nodig die het verdient, alleen dan haal je maximaal rendement uit je IT-investering. Ook daarin hebben we veel bedrijven in 2020 mogen begeleiden.

Stichting Uitgestelde Kinderfeestjes

In een jaar van groei moet je, zeker als meest mensgerichte clouddienstverlener van Nederland, ook je steentje bijdragen. Dit jaar hebben we Stichting Uitgestelde Kinderfeestjes belangeloos geholpen met de migratie naar Microsoft 365. De stichting kan dankzij haar ANBI-status goedkoop gebruik maken van Microsoft-licenties, wij hebben daar een schepje bovenop gedaan door de migratie van het oude platform naar Microsoft 365 te verzorgen. Collega Marrick heeft daar enorm z’n best voor gedaan. Met succes!

Gezinsuitbreiding

Ondanks de uitbraak van het coronavirus kende 2020 ook – opnieuw – gezinsuitbreiding, in de vorm van een stagiair en twee vaste medewerkers. Om onze eigen groei bij te benen, zoeken we ook voor 2021 gezinsuitbreiding in de vorm van een servicedeskmedewerker. Heb je vragen over onze groeiplannen, onze vacatures, Office365, Microsoft Teams, Power BI of UCAAS in het algemeen? Aarzel niet, neem gerust contact met ons op via mail of de livechat op onze website, of bel naar 0546-200021. We vertellen je er graag meer over.