‘UCaaS draagt bij aan onvergetelijke kinderfeestjes’

‘UCaaS draagt bij aan onvergetelijke kinderfeestjes’Stichting Uitgestelde Kinderfeestjes biedt kinderen in armoede een dag om nooit te vergeten. Bij UCaaS vinden we dit zo’n mooi initiatief dat we besloten de stichting belangeloos te helpen met hun IT-omgeving. Renée Kranenberg, oprichter en directeur van Stichting Uitgestelde Kinderfeestjes vertelt in deze blog over haar ervaringen.

Genieten van een feestje

Stichting Uitgestelde Kinderfeestjes laat kinderen in armoede genieten van een geheel verzorgd feestje. De kinderfeestjes worden buitenshuis georganiseerd en wij nemen de zorg helemaal uit handen van ouders. Hierdoor beleven ook zij een zorgeloze en fijne middag. Zonder IT-omgeving ben je als stichting natuurlijk nergens. Tot een jaar of twee geleden liet onze IT-omgeving nogal te wensen over. We werkten met een NAS-systeem, die bij iemand thuis stond en iedereen in ons team had toegang tot alle bestanden. Dat was natuurlijk niet heel veilig, terwijl het voor een stichting juist heel belangrijk is om aan de AVG te voldoen.

Professionaliseringsslag

Een jaar of twee geleden kwam ik via een wederzijdse zakenrelatie in contact met Rogier van UCaaS. Hij besloot ons belangeloos te helpen een grote professionaliseringsslag te maken en onze omgeving te beheren en monitoren. Het team van UCaaS heeft een nieuwe omgeving voor ons ingericht in Microsoft 365 en de migratie voor ons geregeld. Dankzij onze ANBI-status kunnen wij goedkoop gebruik maken van Microsoft-licenties en UCaaS zorgt dat al onze vrijwilligers een Microsoft-account krijgen en dat onze data veilig in de cloud wordt opgeslagen, met een mappenstructuur met verschillende autorisaties. Veilig en overzichtelijk.

Hoog servicelevel

In theorie helpt UCaaS ons op dalmomenten, zo hebben we dat afgesproken. Dat vind ik ook niet meer dan logisch. Maar in de praktijk worden we eigenlijk altijd snel geholpen en is het servicelevel heel hoog. Als ik vraag of ze een account voor een nieuwe vrijwilliger willen maken, is het binnen een paar uur geregeld. Onze vrijwilligers kunnen ook altijd bellen met de supportafdeling. Zo had ik onlangs een vrijwilliger aan de lijn die verschillende mailboxen moet beheren. Als je niet helemaal thuis bent in de Microsoft-technologie, is dat heel lastig. Het team van UCaaS wist haar in no time uit de brand te helpen. Ze kijken op afstand mee en regelen het gewoon. Het zijn misschien simpele dingen, maar zelf kunnen wij het niet. Zo draagt UCaaS op hun manier ook bij aan onvergetelijke kinderfeestjes. En aan een gemotiveerd team, want wij zijn echt superblij met hun hulp!

NIEUWSGIERIG?

Overweeg je de overstap te maken naar de cloud, maar vind je het lastig alles te overzien? Als meest mensgerichte clouddienstverlener van Nederland nodigen we je graag uit om met ons een gesprek aan te gaan. Samen bepalen we of en hoe onze blueprint jou kan helpen en welke flexibiliteit je nodig hebt. Je bent één stap van de oplossing verwijderd. Neem contact op voor een vrijblijvend gesprek via mail of bel naar 0546-200021.

Foto: Brenda Roos Fotografie voor Stichting Uitgestelde Kinderfeestjes