UCaaS: ontmoetingsplaats voor vakidioten

UCaaS: ontmoetingsplaats voor vakidiotenIn een eerdere blog vertelde Rogier al dat hij het kantoor van UCaaS ziet als een ontmoetingsplaats voor vakidioten. Een van die vakidioten die zich heeft aangesloten bij het UCaaS-gilde is Laurence Tenbrink, netwerk- en Azure-specialist. In deze blog vertelt Laurence hoe hij de samenwerking met UCaaS ervaart.

Freelance netwerkspecialist

Ik werk inmiddels zo’n twintig jaar in het IT-landschap en hou me met name met netwerkinfrastructuur bezig. Ik heb veel ervaring opgedaan bij grote enterprises, met de grotere en complexere netwerken. Zo’n tien jaar geleden besloot ik als freelance netwerkspecialist verder te gaan. Via via kwam ik in contact met Rogier, en inmiddels ondersteun ik UCaaS op freelance basis op het vlak van netwerkinfrastructuur.

Welkom bij de UCaaS-gilde

Wat meteen opvalt bij UCaaS is de prettige sfeer. Het is een jong bedrijf met jonge mensen, de sfeer is heel ontspannen. Ik weet dat Rogier het belangrijk vindt dat er bij UCaaS niet alleen plek is voor zijn eigen team, maar dat ook gelijkgestemde ondernemers zich welkom voelen om zich aan te sluiten bij de UCaaS-familie en hier te werken. Hij ziet het kantoor van UCaas meer als een ontmoetingsplaats voor vakidioten. Een soort UCaaS-gilde, net zoals je vroeger het bakkersgilde of het timmermansgilde had. Zo voelt het hier ook. Het maakt echt niet uit dat ik freelancer ben, ik voel me onderdeel van het team. Veel van ons werk kunnen we remote doen, maar ik ben ook regelmatig hier op het kantoor van UCaaS te vinden. Zo’n dagje op kantoor bij UCaaS is heel praktisch, om bijvoorbeeld even af te stemmen met andere leden van het team, maar het is ook – zeker in deze tijd waarin bijna alles op afstand gaat – fijn om weer even mensen te ontmoeten. Op sommige dagen heb ik met twee uur mijn werk voor UCaaS afgerond, maar ik kan hier ook gewoon m’n werk voor andere klanten doen.

Connectivity

Nieuwe klanten van UCaaS worstelen meestal ook met een connectivity-vraagstuk. Ik word dan bij het onboardingtraject betrokken om te inventariseren wat de klant op dat gebied nodig heeft. Samen zorgen we dat er een mooie, geïntegreerde oplossing voor de klant komt. Maar ook op het kantoor van UCaaS zelf heb ik het nodige werk verricht, voorheen in de Almelose Javatoren en nu bij Dreesz, een innovatief verzamelpand met responsive workspaces.

Veilige en snelle verbindingen

Ik richt me echt op netwerken, op het connectivity-vraagstuk. UCaaS biedt zijn klanten schaalbare clouddiensten, dat betekent dat er op een of andere manier een verbinding moet komen van de klant naar de centrale omgeving bij UCaaS. Die verbinding moet veilig en snel zijn, en daar kom ik om de hoek kijken. Maar ook bij het beheren van het netwerk op de locatie van de klant zelf word ik ingeschakeld. Dat kan gaan om het optimaal inrichten van het wireless netwerk, inrichten van veilige internettoegang of het inrichten van thuiswerkoplossingen. Voor alles rondom het goed inrichten van de netwerkinfrastructuur ben ik de rechterhand van Rogier en zijn mensen. Als een echte gildemeester.

Nieuwsgierig?

Als meest mensgerichte clouddienstverlener van Nederland nodigen we je graag uit om met ons een gesprek aan te gaan. We krijgen al snel boven tafel waar voor jou de pijnpunten zitten en hoe we die samen op kunnen lossen. Je bent één stap van de oplossing verwijderd. Neem contact op voor een vrijblijvend gesprek via mail of bel naar 0546-200021.