UCaaS’er in de spotlight: Rens Kolkman

UCaaS’er in de spotlight: Rens KolkmanVan fitnessinstructeur en sportclubmanager naar supportengineer bij de meest mensgerichte clouddienstverlener van Nederland: Rens Kolkman maakte de stap. In deze blog vertelt hij wat hem tot deze carrièremove aanzette en hoe het werken bij UCaaS bevalt.

Kriebelen

Van 2014 tot 2017 heb ik de opleiding tot Sport en Bewegen gedaan aan het ROC van Twente. Het was vooral mijn omgeving die vond dat een kantoorbaan niets voor mij was. Ik twijfelde zelf wel een beetje, maar uiteindelijk ben ik toch voor de sport gegaan. Na mijn opleiding ben ik begonnen als fitnessinstructeur bij Fitland Groep en vier jaar later heb ik de stap gemaakt naar clubmanager bij Basic Fit. Toen ik dat een tijdje deed, ging het steeds meer kriebelen. Ik miste iets, wilde meer verdieping, vakkennis.

Morgen beginnen

Voor ik aan mijn sportopleiding begon, twijfelde ik al of ik toch niet liever de ICT in wilde. Ik heb er destijds niet voor gekozen, maar kreeg daar nu een beetje spijt van. Ik ben me toen eens goed gaan oriënteren en kwam bij de hbo-opleiding ICT-Business uit, aan Hogeschool Saxion. Omdat ik inmiddels samenwoon met mijn vriendin Melissa en hond Gijs, heb ik voor de deeltijdvariant van de opleiding gekozen. Daar hoort natuurlijk een relevante beroepsomgeving bij. Ik zag een leuke vacature bij UCaaS en heb gereageerd. Al snel kreeg ik een bericht van Renee, de recruiter bij UCaaS, of ik op gesprek wilde komen. Tijdens het gesprek heb ik uitgelegd wat mijn studie inhoudt en wat mijn toekomstplannen zijn. Het gesprek liep heel lekker, en dat vond Rogier blijkbaar ook, want toen we het gesprek afsloten, zei hij: ‘Als je wil, kan je morgen beginnen.’ Sinds 1 september ben ik in dienst als supportengineer.

Intensief

Als supportengineer is het mijn taak de problemen van onze klanten op te lossen. Ik heb nooit geweten hoe veel er allemaal bij ICT komt kijken, zeker bij UCaaS. Zo veel verschillende klanten vanuit zo veel verschillende sectoren. Dat is heel intensief, maar maakt het ook heel interessant. Als een klant problemen heeft met een mailbox, dan wil hij of zij alleen maar dat het zo snel mogelijk weer werkt. Maar er zijn zo veel aspecten die die problemen kunnen veroorzaken, als je daar niet helemaal inzit, kun je dat makkelijk onderschatten.

Elke dag leren

Ik ben nu dik drie maanden onderweg en weet al zo veel meer dan toen ik begon. Ik leer echt elke dag. Tussen het studeren en werken door, probeer ik ook nog tijd vrij te maken om naar de sportschool te gaan of om een balletje te trappen in het eerste elftal van ABS Bathmen, waar ik woon. Ik ben heel blij dat Rogier me deze kans heeft gegeven. Ik probeer steeds meer zelfstandig aan de slag te gaan en kijk er naar uit mooie stappen te maken en wie weet op een goede dag op deze post een leidinggevende functie uit te voeren.

Meer weten?

Om onze groei bij te benen, zoeken wij bij UCaaS gezinsuitbreiding in de vorm van een officemanager. Heb je vragen over onze groeiplannen, onze vacatures, Office365, Microsoft Teams, Power BI of UCAAS in het algemeen? Aarzel niet, neem gerust contact met ons op via mail of de livechat op onze website, of bel naar 0546-200021. We vertellen je er graag meer over.