Verhuizen. Logistieke nachtmerrie of kom je in een gespreid bedje?

Verhuizen. Logistieke nachtmerrie of kom je in een gespreid bedje?Verhuizen, of het nu fysiek is of verhuizen van een on-premise oplossing naar de cloud, het brengt hetzelfde gedoe met zich mee. Gedoe waar niemand op zit te wachten. Met een goede voorbereiding, een zorgvuldige aanpak en een goede testprocedure, zorg je voor een geruisloze overgang.

Zorg voor een goede voorbereiding

Een goede verhuizing staat of valt met een goede voorbereiding. Of het nu gaat om een fysieke verhuizing of een cloudmigratie, begin met een goede inventarisatie. Weet wat je in huis hebt, en weet wat je nodig hebt, dat is de basis van succes. Het kan zo zijn dat tijdens de inventarisatie bepaalde dingen naar voren komen die extra aandacht nodig hebben. Deze inventarisatie doen wij samen met de klant, zodat we niets over het hoofd zien.

Check, check, double check

Om die naadloze overgang te garanderen, moet er grondig getest worden. Kan een gebruiker weer inloggen, is die cruciale internetverbinding inderdaad geregeld, werken de bedrijfskritische applicaties zoals e-mail, ERP, CRM, is de telefonie goed geregeld, kunnen mensen bij hun bestanden? Test dat niet alleen zelf, maar verifieer dat met een geselecteerde groep eindgebruikers. Kunnen medewerkers daadwerkelijk hun werk gewoon weer hervatten? Natuurlijk moet je ook checken of de juiste computers weer met de juiste printers communiceren, of de juiste gebruikers de juiste bestanden zien, en of je security waterdicht is.

Aan de slag

Na de check en de gezamenlijk beslissing dat we klaar zijn voor de migratie, wordt alles overgezet. Wij realiseren ons goed dat voor ons het werk is gedaan maar het voor de klant nu pas begint. In deze fase zijn wij dichtbij en zorgen we dat bij vragen of eventuele hick-ups direct zaken kunnen ophelderen of oplossen. Het is immers erg belangrijk dat iedereen in de organisatie deze verandering omarmt en overal bij kan zoals ze gewend zijn.

Liever een gespreid bedje?

Migraties zijn voor ons dagelijkse kost. Een weekend niet gemigreerd, is een weekend niet geleefd. Wil je zeker weten dat je medewerkers straks na de verhuizing – of dat nu fysiek is of van on-premise naar de cloud – weer lekker aan de slag kunnen, zonder enig oponthoud, geef dan het gedoe uit handen. Ga je fysiek verhuizen? Dan nemen wij met liefde de zorg voor alles wat een stekker heeft en IT-gerelateerd is, van je over. Wil je de overstap maken naar de cloud of is het tijd om meerdere omgevingen te migreren naar één? Ook dat regelen we voor je. Wij doen migraties altijd buiten kantooruren. Op die manier hebben jij en je medewerkers zo min mogelijk last van de verhuizing. En zijn er onvoorziene omstandigheden? Dan staan er nog geen medewerkers te trappelen voor de deur en kunnen we in alle rust zorgen voor een goede afronding. Je bent één stap van de oplossing verwijderd. Neem contact op voor een vrijblijvend gesprek via mail of bel naar 0546-200021.