Denk je er al langer over om naar de cloud te gaan, maar lijkt het je een flinke stap? Begrijpelijk. Daarom zetten we hier de voordelen van werken in de cloud voor je op een rij. Vanuit ons kantoor in Almelo in Twente levert UCAAS je een snelle, veilige en custom cloudmigratie. Wij zijn pas tevreden als jouw gebruikers dat zijn. Bel ons vandaag nog, of vraag een offerte aan.

Veilig en betrouwbaar

Doordat meerdere servers samen de cloud vormen, is werken in de cloud betrouwbaarder. Als een server uitvalt, pikt de rest het op. Zo blijft het systeem altijd stabiel en blijven je bestanden beschermd.

Flexibel en eenvoudig

Grote investeringen in infrastructuur zijn niet meer nodig. Je betaalt per gebruiker. Nieuwe medewerker? Dan schakelen we snel capaciteit bij. En we schroeven het eenvoudig terug als je van iemand afscheid neemt.

Lagere kosten

Omdat je per gebruiker betaalt en we de servercapaciteit verdelen over je gebruikers, is cloud computing stukken goedkoper dan zelf een server aanschaffen en onderhouden. Je productiviteit schiet omhoog, terwijl server downtime tot een minimum wordt beperkt. Zo ben je tot wel 50% goedkoper uit. Een van de meest interessante voordelen ten opzichte van offline werken.

Altijd up-to-date

In een cloud draait altijd de nieuwste softwareversie. Verschil in documentversies komt daardoor niet meer voor. Dit scheelt een hoop frustraties en verloren tijd met het omzetten van documenten.

Lagere ecologische voetafdruk

Met werken in de cloud kun je je ecologische voetafdruk tot wel 90% verlagen, blijkt uit studies. Het argument is duidelijk. Je medewerkers kunnen vanuit huis werken, online overleggen en documenten delen. Dit scheelt (reis)tijd, benzine en elektriciteit en dus kosten en uitstoot. Veel organisaties gebruiken hun servers niet efficiënt, waardoor ze energie verspillen. Doordat je vanaf een cloud met een centraal softwarepakket meerdere apparaten bedient (multi-tenancy), heb je minder overcapaciteit en gebruik je energie efficiënter.