Werken zonder kantoor. Toekomstmuziek of vandaag al werkelijkheid?

Werken zonder kantoor. Toekomstmuziek of vandaag al werkelijkheid?Thuiswerken is inmiddels – soms tegen wil en dank – wel ingeburgerd. Maar hoe zit het met een totaal kantoorloos bestaan? Rogier Tharner vertelt in deze blog hoe je maximale vrijheid combineert met optimale verbinding.

Stug blijven zitten

Onze wereld is gevuld met data. Als ondernemer is het misschien wel één van je kostbaarste bezittingen en die wil je beschermen. Om de verbinding met je bedrijf niet te verliezen, blijf je stug zitten op die berg met data. En dat terwijl jij je tijd liever elders besteed. Dat kan ook anders, weet ik uit ervaring. Laat me je even meenemen.

The Great Migration

Ieder jaar gebeurt er in Afrika iets ongelooflijks. Meer dan een miljoen gnoes, zebra’s en gazelles migreren vanuit de Ngorongoro in Tanzania naar Kenia en weer terug. Ze werken aan één gezamenlijk doel: voedsel vinden voor de kalveren en de populatie gezond en vitaal houden. Doordat alleen de sterken overleven, blijft de populatie gezond. Deze grote trek wordt de Great Migration genoemd.

Veerkrachtig en gezond

Nu denk je misschien: wat heeft dit met mijn data te maken? Veel. Want op een vergelijkbare manier kun jij zorgen dat jouw team veerkrachtig blijft en de uitdagingen van deze tijd doorstaat. Door de overstap te maken naar de cloud, kun je korte metten maken met alle processen die de vooruitgang van jouw bedrijf vertragen. Dankzij de nieuwste software en de snelste werkmethoden blijft jouw onderneming gezond. En heb jij de vrijheid om je tijd elders te besteden.

Ultieme vrijheid

Voor mij is ultieme vrijheid verbonden aan het water, de golven. Of het nu Tarifa in Spanje is, het Braziliaanse Cumbuco of bij Paal 17 op Texel, als ik met mijn kiteboard het water op kan ben ik vrij. Voor een ander is dat misschien een epische wereldreis op de motor of een yogaweek in de Algarve. Door je data naar de cloud te migreren, staat niets meer tussen jou en dat ultieme gevoel van vrijheid in. Want het feit dat gegevens niet tastbaar zijn, wil niet zeggen dat ze er niet zijn. Als je werkt vanuit de cloud heb je toegang tot je gegevens vanaf elk apparaat, waar je je ook bevindt op onze aardbol.

Samenwerking

Een succesvolle datamigratie is gebaseerd op een goede samenwerking. Geïnspireerd door de dierenwereld, werkt de migratie als een gestructureerde entiteit, met maar één doel: de eindgebruiker het leven zo gemakkelijk en comfortabel mogelijk te maken. Zodat je kunt gaan en staan waar je maar wilt, zonder de verbinding met je data te verliezen. Zeg het maar: wanneer begint jouw toekomstige kantoor?

Nieuwsgierig?

Als meest mensgerichte clouddienstverlener van Nederland nemen we jou graag alle zorgen uit handen als het gaat om de transitie van offline werken naar volledig werken in de cloud. Je bent één stap van de oplossing verwijderd. Neem contact op voor een vrijblijvend gesprek via mail of bel naar 0546-200021.